Saçın Saçım Olsun Kampanyası´na Okulumuzdan Destek

“Çağımızın vebası” olarak da bilinen kanser, ülkemizde ve dünyada kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen, günümüzde her 3 kişiden birinin yakalandığı bir hastalıktır. Kanserden mutlak korunma ve kanseri engelleyecek bir aşı henüz bulunmamıştır. Bu kadar yaygın olan bir hastalık her an hepimizin başına gelebilir.

Kanser tedavisinde kemoterapi ve çeşitli ameliyatlar yapılmakta ve kemoterapi sırasında hastaların büyük çoğunluğunun saçı dökülmektedir.

Ülkemizde Kanser Savaşçıları Derneği kanserli hastalara destek olmak için “Saçın Saçım Olsun Kampanyası” başlatarak kanserli hastalara gerçek saçtan yapılan peruklar sağlamaktadır.

Bu kampanya kapsamında okulumuz 8/B öğrencilerinden İpek ÇELİK, büyük bir duyarlılık göstererek kendisini bu kampanyadan haberdar eden okulumuz Türkçe öğretmeni Nurhan ARSLAN’a saçlarını bu kampanya dahilinde kanser hastalarına destek olmak için paylaşmak istediğini belirtti. İpek’in güzel uzun saçları Kanser Savaşçıları Derneği’nin anlaşmalı kuaförlerinden birine kestirilerek kargoyla Kanser Savaşçıları Derneği’ne gönderildi.

Öğrencimizi bu güzel davranışından dolayı tebrik ediyor ve ona çok teşekkür ediyoruz.

Örnek olması dileğiyle…


12-04-2018



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi